Biografia

Neix a Sant Mateu (Castelló). Es trasllada a Barcelona on cursa els estudis musicals en el Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona obtenint les màximes qualificacions i els títols següents: Professor de Piano, Professional de Composició i Instrumentació i Professor de Direcció d’Orquestra, sent els seus professors: Joan Pich Santasusana, Manuel Oltra, Xavier Montsalvatge i Antoni Ros Marbà.
Simultàniament als estudis musicals estudia en la Universitat Central de Barcelona obtenint el títol de Llicenciat en Filosofia i Lletres, (especialitat en Filologia Romànica Francesa) Universitat en la qual posteriorment va cursar els cursos de Doctorat en Història de l’Art.

Premi Nacional a la Vocació com a Director d’Orquestra. Diploma en direcció de orquestrapel Mozarteum de Salzburg amb el professor CarlMelles. (Estiu 1973)
Va participar en el Concurs Internacional de Joves Directors de Orquestra de Besançon en l’apartat de titulats i professionals. (Septembre 1973)
 
Va dirigir durant tres temporades l’Orquestra interna del Gran Teatre del Liceu així com l’Orquestra del Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona. També ha dirigit l’Orquestra de cambra ‘Camareta Instrumental de Barcelona’ i és director musical de la Companyia de Sarsuela ‘Ferrán Rigual’ amb la qual ha interpretat les principals obres del gènere líric.
 
Ha dirigit com a Director titular dues bandes de música juvenils dels col·legis Pare Mañanet i Alpe. Amb la Big band d’aquest últim va guanyar un premi nacional en TVE, en el Programa “Gente Joven”. Director de la Banda Bonanova, de la Banda de Música ‘Ciutat de l’Hospitalet’ i de la Banda Simfònica de les Corts (Barcelona). Com a director convidat ha dirigit en moltes ocasions la Banda Municipal de Barcelona així com puntualment la Unió Musical de Llíria, la Banda Municipal de Castelló y la Banda Municipal de Sevilla.
 
Va treballar també en TVE com a Assessor musical de concursos de Bandes de Música realitzats en els programes ‘Gente Joven’ i ‘Nueva Gente». Ha participat en diverses ocasions com a membre del jurat en concursos de composició i interpretació musical i en certàmens de bandes de música, entre els quals cal ressaltar el Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València en diverses ocasions.
 
Com a compositor ha guanyat diversos premis nacionals i ha estrenat obres en el Palau de la Música i en l’Auditori de Barcelona, en TVE, en TV3,i en diverses ciutats d’Espanya i de l’estranger. Ha simultaniejat els concerts, amb l’ensenyament de la música com a professor de música a Secundària, Catedràtic d’Harmonia, Contrapunt i Acompanyament del Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, Inspector d’Educació en l’especialitat de Música del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.
 
Compta amb nombroses publicacions sobre l’ensenyament i l’aprenentatge de la música entre les quals cal ressaltar una sèrie de deu articles sobre els “Instruments de l’Orquestra i formacions musicals diverses” (Revista Montsalvat 1975-76), una història de la música a Catalunya i al país valencià titulada ‘Música i músics a casa nostra’ (Editorial Teide, 1993), i deu llibres de text sobre educació musical a Primària, a Secundària i al Batxillerat, amb CDs i guies didàctiques, publicats per l’editorial Claret. La mateixa editorial va publicar també un llibre titulat ‘Divertimento’, 25 Audicions musicals comentades i minutades.
 
Ha estat Subdirector general d’Ensenyaments Artístics del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Director general de l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) i Coordinador general de la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya). En l’actualitat contínua la seva activitat musical com a director i compositor.